Confessions From A Minimalist Publicist_ Thoughts On PR For Media Brands

acob Streiter , Op-Ed Contributor, πριν από 5 ώρες

Πρέπει να είστε στο TikTok. Χρειάζεστε μια στρατηγική Web3. Πρέπει να μιλήσετε για βιωσιμότητα. Ή εσύ;

Ως επαγγελματίας δημοσίων σχέσεων που αντιπροσώπευα διάφορες επωνυμίες μέσων ενημέρωσης όλα αυτά τα χρόνια, και ως κάποιος που – ειδικά μετά την πανδημία – έχει ωφεληθεί πάρα πολύ από την εφαρμογή του μινιμαλισμού σε διάφορες πτυχές της ζωής μου, έχω κάνει κάποιες σκέψεις: για εμάς τα μέσα ενημέρωσης , επαγγελματίες του κλάδου του μάρκετινγκ και της διαφήμισης, τι είναι πραγματικά σημαντικό; Και τι δεν είναι;

Αν και δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση για εσάς – καθώς η απάντηση για τον καθένα από εμάς και τις επωνυμίες που αντιπροσωπεύουμε θα ποικίλλει ριζικά – αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι το εξής: δεν αρκετοί από εμάς κάνουν ένα βήμα πίσω για να ξεκινήσουν αυτές οι ερωτήσεις με.

Πέρυσι, το Politico εξέτασε την κατάσταση των μέσων ενημέρωσης, παρέχοντας μια σύνοψη γνωμοδοτήσεων εμπειρογνωμόνων για μια σειρά συναφών ζητημάτων, από την πολλαπλότητα και τη διάσπαση των καταστημάτων μέχρι την προοπτική της ρύθμισης Big Tech, τους ρόλους της ροής και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και πολλά άλλα.

διαφήμιση διαφήμιση

Επιπλέον, δεν είναι περιττό να πούμε ότι το τοπίο των μέσων ενημέρωσης γίνεται όλο και πιο περίπλοκο και ότι η τροχιά είναι πιθανό να συνεχιστεί. Αλλά αυτό σημαίνει ότι η δουλειά μας σε αυτόν τον χώρο – και η διαδικασία που αποφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα – πρέπει επίσης να είναι πιο περίπλοκη από ποτέ; Θα υποστήριζα ότι η απάντηση είναι όχι.

Θα προχωρούσα ακόμη παραπέρα λέγοντας ότι επειδή το τοπίο είναι τόσο περίπλοκο, αυτό ενισχύει την υπόθεση ότι είναι ακόμη πιο σημαντικό για εμάς που ασχολούμαστε με τα μέσα και το μάρκετινγκ να απλοποιήσουμε και να εξορθολογίσουμε τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε και τι δίνουμε προτεραιότητα. Έχοντας αυτό υπόψη, ακολουθούν ορισμένες συμβουλές και σκέψεις:

Όταν εξετάζετε μια τάση και προσδιορίζετε εάν η επωνυμία σας πρέπει να συμμετάσχει ή όχι σε αυτήν, δοκιμάστε να κατηγοριοποιήσετε την τάση σε μία από τις τρεις κατηγορίες: τρέχουσα και επίκαιρη. πέρασε την κορύφωσή του? ή σε άνοδο και αναξιοποίητο.

Κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να διαφοροποιήσετε τις ευκαιρίες που είναι πραγματικά σχετικές με την επωνυμία και το κοινό σας και τις ευκαιρίες που φαίνονται σχετικές μόνο επειδή το κάνουν άλλοι.

Για την εταιρεία ή τον πελάτη σας, πώς είναι ένα αποτέλεσμα grand-slam; Και πώς μπορείτε να εστιάσετε το χρόνο, τη διανοητική σας δύναμη, τους πόρους και την ομάδα σας (και τον χρόνο, τη διανοητική δύναμη και τους πόρους της ομάδας σας) για να μεγιστοποιήσετε τις πιθανότητές σας να επιτύχετε αυτό το αποτέλεσμα; Είναι εντάξει αν αυτή η εκ νέου εστίαση συμβεί εις βάρος άλλων, λιγότερο σημαντικών πραγμάτων—συμπεριλαμβανομένων, ακόμη και, κατά καιρούς, πραγμάτων που άλλοι ισχυρίζονται ότι πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα.

Τυχαίνει να είμαι δύσπιστος σχετικά με τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του TikTok, είμαι θετικός σε ορισμένες πτυχές του Web3. Και νομίζω ότι, ενώ οι πρωτοβουλίες και οι συζητήσεις για τη βιωσιμότητα είναι σημαντικές, πολλές εταιρείες χάνουν το σημάδι σε αυτές τις προσπάθειες.

Αλλά το πιο σημαντικό, τι πιστεύετε για αυτά τα θέματα; Πώς πρέπει να δραστηριοποιηθεί η επωνυμία σας σε αυτά τα μέτωπα, αν όχι; Ποια κριτήρια διαθέτετε για να εξετάσετε και να λάβετε τελικά αυτού του είδους τις αποφάσεις;

Στο τέλος της ημέρας, οι δημόσιες σχέσεις — και μεγάλο μέρος του ευρύτερου κόσμου των μέσων ενημέρωσης, του μάρκετινγκ και της διαφήμισης — αφορούν την αφήγηση.

Αλλά έχει να κάνει και με αποτελέσματα. Πώς επιτυγχάνετε εντυπωσιακά αποτελέσματα; Ένα ζωτικής σημασίας πρώτο βήμα είναι να καθορίσετε ποια είναι ακόμη και τα αποτελέσματα που θα επηρεάσουν εσάς και την επωνυμία σας.

Από εκεί και πέρα, η δουλειά μας είναι να χαράξουμε έναν δρόμο για να προσεγγίσουμε το σωστό κοινό με τα σωστά μηνύματα τη σωστή στιγμή — όλα με τη σωστή ομάδα, τακτικές και σωστή ροή εργασίας στη θέση τους.

Σε ένα απρόβλεπτο, συνεχώς εξελισσόμενο και συχνά μπερδεμένο τοπίο των μέσων ενημέρωσης, πιστεύω ακράδαντα ότι, για πολλές επωνυμίες μέσων και επαγγελματίες του κλάδου, η προσπάθεια να είναι πιο συνειδητή και στοχαστική σχετικά με το τι πρέπει να γίνει — και τι όχι — θα τα καταφέρει. πιο κοντά σε αυτό το μονοπάτι και πιο κοντά στην επίτευξη αποτελεσματικών αποτελεσμάτων.