Το USDA αυστηροποιεί τους κανόνες για τις ετικέτες βιολογικών τροφίμων (και εδώ είναι γιατί έχει σημασία)

Το καπέλο μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο ως εκπρόθεσμο, οι κανόνες για τις ετικέτες των βιολογικών τροφίμων αλλάζουν. Είναι μια αναζωογονητική κίνηση που θα δώσει στους καταναλωτές περισσότερες πληροφορίες και θα μας επιτρέψει να αποφύγουμε τα απατεώνα τρόφιμα που προσπαθούν να παίξουν το βιολογικό χαρτί. Είναι επίσης μια από τις μεγαλύτερες κινήσεις που έχει κάνει το USDA στην πρόσφατη ιστορία.

Για χρόνια, οι κανόνες ήταν λίγο ασαφείς, πράγμα που σημαίνει ότι οι παραγωγοί μπόρεσαν να χαστουκίσουν την ετικέτα “βιολογικό” σε προϊόντα που μπορεί τεχνικά να μην είναι έτσι. Όπως και η βιωσιμότητα, έτσι και το βιολογικό έχει γίνει ένας όρος με τόση (ή περισσότερη) κρυφή μνήμη μάρκετινγκ χάρη στα οφέλη του για το περιβάλλον και την υγεία. Και με τη χαλαρή ρύθμιση έρχεται μια ευκαιρία για ορισμένους παραγωγούς να μπουν στη μάχη με προϊόντα που μπορεί να μην πληρούν τα πρότυπα για τα οποία θέλουν άλλοι.

Υπάρχει μακρά ιστορία της νομοθεσίας για την επισήμανση στον κόσμο των τροφίμων, ειδικά στην κουλτούρα των ποτών. Δεν μπορείς να αποκαλείς απλά σαμπάνια οποιοδήποτε αφρώδες κρασί ή ένα single malt οποιοδήποτε ουίσκι, για παράδειγμα. Αυτοί οι κανόνες μπαίνουν στο παιχνίδι για την προστασία τόσο των παραγωγών όσο και των καταναλωτών, διασφαλίζοντας ότι καταναλώνετε ή πίνετε γουλιά από αυτό που πραγματικά διαφημίζεται.

Εδώ είναι τα τελευταία νέα σχετικά με την επισήμανση των βιολογικών τροφίμων.

Οι νέοι κανόνες για τις ετικέτες των βιολογικών τροφίμων

Ο κόσμος μιλούσε για αλλαγή εδώ και χρόνια. Τα βιολογικά τρόφιμα είναι πολύ κερδοφόρα, άλλωστε, και έχει αναφερθεί ότι οι πωλήσεις τους έχουν διπλασιαστεί την τελευταία δεκαετία. Είναι λογικό οι παραγωγοί να θέλουν να συμμετάσχουν στο κίνημα, ειδικά εάν οι περιορισμοί είναι χαλαροί και η επισήμανση είναι γενικά μπερδεμένη.

Οι παραγωγοί βιολογικών προϊόντων μπορούν να χρεώνουν περισσότερα για τα προϊόντα τους, κάτι που θεωρητικά είναι λογικό καθώς για να πιστοποιηθούν επίσημα από το USDA, πρέπει να περάσουν από περισσότερα στεφάνια. Η γεωργία πρέπει να είναι απαλλαγμένη από χημικά, και υπάρχουν πολλές επιθεωρήσεις στην πορεία. Αλλά αποδεικνύεται ότι αρκετοί καλλιεργητές έβρισκαν έξυπνους τρόπους να παρακάμψουν τους κανόνες ότι κάτι έπρεπε να γίνει.

Το κύριο στοιχείο από τη νέα νομοθεσία είναι ότι καθιστά αυστηρότερους τους υφιστάμενους κανόνες. Για να πιστοποιηθούν, τα βιολογικά προϊόντα χρειάζονται πλέον πιστοποιητικό εισαγωγής από το USDA και το Εθνικό του πρόγραμμα βιολογικών προϊόντων. Αυτό γίνεται για να απαλλαγεί η αλυσίδα εφοδιασμού από τυχόν δόλια βιολογικά προϊόντα που εισέρχονται στην αγορά. Τα πλοία που στεγάζουν αυτά τα εμπορεύματα πρέπει τώρα να φέρουν την επισήμανση ως τέτοια (μα, σωστά;) για να αποφευχθούν τυχόν μπερδέματα στην πορεία. Υπάρχουν και κάποιες άλλες λεπτομέρειες, όπως η τυποποίηση των απαιτήσεων για τις επιχειρήσεις στον τομέα των βιολογικών προϊόντων.

Η κίνηση, η οποία γίνεται επίσημα νόμος στις 20 Μαρτίου, είναι ο πρώτος ελιγμός αυστηροποίησης του νόμου από το USDA από το 1990.

Πώς να ψωνίσετε βιολογικά τρόφιμα

Μπορείτε να ψωνίσετε το ίδιο, αλλά με λίγη περισσότερη ησυχία γνωρίζοντας ότι η πιστοποιημένη από το USDA ετικέτα βιολογικών προϊόντων εμμένει στη λέξη της λίγο περισσότερο τώρα. Προφανώς, να είστε προσεκτικοί με τα πράγματα που χαρακτηρίζονται ως βιολογικά χωρίς το επίσημο αυτοκόλλητο ή έχουν εκδοθεί κάποια άλλη εσφαλμένη ονομασία (φυσικά ανασηκωμένη κ.λπ.) χωρίς κανενός είδους επίσημη τεκμηρίωση.

Γνωρίστε, ωστόσο, ότι η απόκτηση της επίσημης βιολογικής ετικέτας του USDA δεν έχει νόημα για όλους τους παραγωγούς, καθώς μπορεί να είναι δαπανηρή και χρονοβόρα. Οι πιθανότητες είναι καλές ο τοπικός αγρότης μικρής κλίμακας να κάνει ό,τι απαιτεί το USDA και πολλά άλλα, επομένως υποστηρίξτε τους τοπικούς καλλιεργητές, είτε άμεσα είτε στην τοπική αγορά αγροτών. Και πυροβολήστε, καλλιεργήστε τα δικά σας προϊόντα, ενώ είστε σε αυτό.

Είναι καλά νέα, ειδικά δεδομένης μιας οικονομίας που έχει κάνει τα βασικά τρόφιμα αρκετά ακριβά. Αν πρόκειται να πληρώσουμε για τα παντοπωλεία, θα πρέπει να ξέρουμε ακριβώς τι παίρνουμε (στην πραγματικότητα, εδώ είναι μερικές συμβουλές για να διατηρείτε υπό έλεγχο τον λογαριασμό του παντοπωλείου σας).

Οι καλύτερες συμβουλές και συμβουλές για να ζήσετε μια πιο αφοσιωμένη ζωή, προσεκτικά σχεδιασμένες για τα εισερχόμενά σας Εγγραφή Ελέγξτε τα εισερχόμενά σας! Δώστε μια έγκυρη διεύθυνση email για να συνεχίσετε. Αυτή η διεύθυνση email είναι επί του παρόντος αρχείο. Εάν δεν λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία, ελέγξτε τον φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας σας. Λυπούμαστε, παρουσιάστηκε σφάλμα κατά τη συνδρομή. Παρακαλώ δοκιμάστε ξανά αργότερα.

Συστάσεις των συντακτών