Το φυτώριο της Molly Mae έχει τονίσει γιατί οι millennials έχουν εμμονή με τον μινιμαλισμό

y Το μινιμαλιστικό νηπιαγωγείο της Mae πυροδοτεί τη συζήτηση σχετικά με τον αντίκτυπο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στις επιλογές διακόσμησης του σπιτιού μας.

Οι πρώην αστέρες του Love Island, Molly Mae και Tommy Fury καλωσόρισαν στον κόσμο τον πρωτότοκό τους, Bambi Fury, πριν από λίγο καιρό. Η Molly Mae θέλει εδώ και καιρό να παρουσιάσει την εξέλιξη του σπιτιού της μέσω του Instagram (ανοίγει σε νέα καρτέλα), την οποία οι θαυμαστές ήταν πρόθυμοι να ακολουθήσουν.

Μεταξύ όλων των ιδεών για το νηπιαγωγείο για πλοήγηση, η επιλογή τους να αγκαλιάσουν ένα μινιμαλιστικό νηπιαγωγείο για το παιδί τους ήταν μια που έτυχε λίγο πολύ θετικής υποδοχής, αλλά έκανε τους ειδικούς να αναρωτηθούν τι ήταν ο μινιμαλισμός που είχε εμμονή τους millennials.

(Πίστωση εικόνας: Future PLC/Colin Poole)

Γιατί οι millennials έχουν εμμονή με τον μινιμαλισμό;

«Το φυτώριο του Bambi Fury είναι αναμφισβήτητα κομψό και ακολουθεί το θέμα των κομψών διακοσμητικών επιλογών που έχουμε δει αλλού στο νοικοκυριό της Χάγης-Fury», λέει η Stephanie King, δημιουργική επικεφαλής της Dulux (ανοίγει σε νέα καρτέλα).

«Είναι πολύ εναρμονισμένο με τις τάσεις του σχεδιασμού που συνεχίζουν να είναι δημοφιλείς στους millennials και φαντάζομαι ότι θα δούμε πολλούς παιδικούς σταθμούς να ακολουθούν το ίδιο στυλ καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι σε αυτήν την ηλικιακή κατηγορία γίνονται γονείς».

Ο Matt Siberry, επικεφαλής του σπιτιού στο Pinterest UK (ανοίγει σε νέα καρτέλα) επιβεβαιώνει ότι τα πρόσφατα δεδομένα αναζήτησης από το Pinterest έχουν δείξει μια «τεράστια ζήτηση για όλα τα μινιμαλιστικά πράγματα – από υπνοδωμάτια μέχρι κουζίνες και σαλόνια».

(Πίστωση εικόνας: Future PLC/Colin Poole)

Ο μινιμαλισμός μπορεί να «χαρακτηρίζεται από την απλότητα, τις μοντέρνες γραμμές και τη συνοπτική χρωματική παλέτα, οι μινιμαλιστικοί εσωτερικοί χώροι παρέχουν ένα χαλαρό περιβάλλον χωρίς ακαταστασία».

Αυτή η εσωτερική τάση είναι από αυτές που έχουμε δει ποτέ να μην φεύγει από τη μόδα, δείχνει πάντα εκλεπτυσμένη και διαχρονική, με τον μινιμαλισμό που έχει αποδειχτεί ότι αυξάνει την αξία του σπιτιού σας καθώς προσελκύει τους αγοραστές σπιτιού.

Για να μην αναφέρουμε τη συχνότητα με την οποία καταναλώνουμε αυτό το εσωτερικό trend στα social media.

(Εικόνα: Future PLC/Άννα Σταθάκη)

Μινιμαλισμός ως αποτέλεσμα της επίδρασης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Είναι σημαντικό να λάβουμε υπόψη τον αντίκτυπο που έχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις επιλογές μας, από την καθημερινή σας ρουτίνα, ακόμα και μέχρι την λεπτή εσωτερική διακόσμηση – ειδικά αν έχετε διαδικτυακή παρουσία.

«Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν σίγουρα επιρροή στον τρόπο που διακοσμούμε. Έβαλε τα σπίτια μας στο επίκεντρο και νομίζω ότι οι άνθρωποι αισθάνονται μεγαλύτερη πίεση για να δημιουργήσουν το σπίτι «τέλεια εικόνας»», εξηγεί η Harriet Pringle, ιδρύτρια του Narchie (ανοίγει σε νέα καρτέλα).

(Πίστωση εικόνας: Future PLC)

Η Stephanie King στο Dulux περιγράφει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως «πραγματικό παράθυρο στη ζωή μας», καθώς «καλωσορίζουμε τους ανθρώπους στο σπίτι μας» με τον ίδιο τρόπο που κάνουμε τους επισκέπτες. «Απλώς πρέπει να δείτε πόσο μεγάλο ενδιαφέρον υπήρχε γύρω από το νηπιαγωγείο του Bambi Fury για να μάθετε ότι οι επιλογές διακόσμησης θα κριθούν από τους χρήστες στο διαδίκτυο».

Και η σκέψη αυτού μπορεί να είναι τρομακτική. Δεν είναι περίεργο που οι άνθρωποι μπορεί να αποσύρονται από το να δοκιμάσουν άλλες τάσεις στο εσωτερικό και να «φοβούνται λίγο τη διακόσμηση με χρώμα».

(Πίστωση εικόνας: Future PLC / Colin Poole)

«Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παίζουν σίγουρα σημαντικό ρόλο στον επηρεασμό των εσωτερικών αποφάσεων των καταναλωτών και ο μινιμαλισμός αναμφίβολα ενισχύει τα πλέγματα των άφθονων καναλιών της χιλιετίας στον σημερινό κόσμο», εξηγεί η Tala Fustok, σχεδιάστρια και ιδρυτής του Tala Fustok Studio (ανοίγει σε νέα καρτέλα). «Αλλά πρέπει να έχουμε κατά νου ότι σε πολλές από αυτές τις περιπτώσεις, έχουν προσληφθεί ειδικοί για να σχεδιάσουν τους χώρους».

«Είναι σημαντικό για τους καταναλωτές να παραμένουν αντικειμενικοί και να εμπνέονται όπου θέλουν, αλλά να μην ακολουθούν συνεχώς μεταβαλλόμενες μόδες που δεν ταιριάζουν απαραίτητα στην προσωπικότητά τους και στο οικιακό περιβάλλον τους».

(Πίστωση εικόνας: Future PLC / Douglas Gibb)

«Όταν πρόκειται να φοβάσαι αυτό που προβάλλεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα υπάρχουν πάντα εκείνοι που προτιμούν ένα εναλλακτικό στυλ στην αισθητική του σπιτιού σου». Ο μινιμαλισμός δεν είναι ένα μέγεθος που ταιριάζει σε όλους.

Η Harriet Pringle στο Narchie προσθέτει: «Η συμβουλή μου θα είναι πάντα να αγοράζετε και να διακοσμείτε το σπίτι σας με αντικείμενα που αγαπάτε, είτε είναι η πιο καυτή νέα τάση είτε όχι. Μην φοβάστε να πάτε με αυτό που αγαπάτε, τις περισσότερες φορές όλα τα κομμάτια σας θα ενωθούν και θα λειτουργήσουν πολύ καλά».

(Πίστωση εικόνας: Future PLC/Mark Scott)

Λοιπόν, τι νομίζεις? Υπάρχουν πολλά περισσότερα που θα μπορούσαμε να αγγίξουμε με βάση τους παράγοντες για τη συνεχή δημοτικότητα της μινιμαλιστικής αισθητικής, αλλά αυτός είναι μόνο ένας.

Είναι η ανάπτυξη του μινιμαλισμού ως μια σταθερά περιζήτητη επιλογή εσωτερικού σχεδιασμού λόγω της ομορφιάς και της διαχρονικότητάς του ή έχουν επηρεάσει πραγματικά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την ελεύθερη βούλησή μας να διακοσμήσουμε έξω από αυτούς τους «ιδανικούς» περιορισμούς;