Η Santander Bank συνεχίζει τη συρρίκνωση στο CT, κλείνοντας δύο υποκαταστήματα

Η Santander Bank σκοπεύει να κλείσει υποκαταστήματα στο Χάρτφορντ και το Μάντσεστερ τον Απρίλιο, επιβεβαίωσαν αξιωματούχοι της εταιρείας αυτή την εβδομάδα.

Το υποκατάστημα του Μάντσεστερ στο 525 West Middle Turnpike θα κλείσει στις 20 Απριλίου, σύμφωνα με εκπρόσωπο της τράπεζας, ενώ το Santander στην οδό 115 Asylum Street στο Χάρτφορντ θα κλείσει στις 27 Απριλίου. Τα υποκαταστήματα ενοποιούνται με τοποθεσίες Santander στην Ellington Road στο South Windsor και στη λεωφόρο Franklin στο South End του Χάρτφορντ.

Το κλείσιμο θα αφήσει την Santander Bank με 15 τοποθεσίες στο Κονέκτικατ, είπε ο εκπρόσωπος. Μόλις το 2021, η τράπεζα είχε 28 υποκαταστήματα στην πολιτεία πριν κλείσει τέσσερα υποκαταστήματα τον Αύγουστο του ίδιου έτους.

«Όπως πολλοί κλάδοι, οι προτιμήσεις των πελατών μας έχουν αλλάξει, με περισσότερους πελάτες να επιλέγουν να κάνουν τραπεζικές συναλλαγές μαζί μας στο Διαδίκτυο», ανέφεραν στελέχη της τράπεζας σε δήλωση που εξηγούσαν τα τελευταία κλεισίματα καταστημάτων. «Ως εκ τούτου, επαναλαμβάνουμε την εμπειρία των πελατών και των εργαζομένων απλοποιώντας τις διαδικασίες μας. , βελτιώνοντας το αποτύπωμα των καταστημάτων μας και αυξάνοντας την επένδυσή μας σε ψηφιακές δυνατότητες για να ευθυγραμμιστεί με τις εξελισσόμενες ανάγκες των πελατών μας.»

Το μεγαλύτερο μέρος της παρουσίας του υποκαταστήματος του Σανταντέρ στο Κονέκτικατ βρίσκεται στα προάστια του Χάρτφορντ. Η τράπεζα έχει μόνο δύο υποκαταστήματα στην κομητεία New Haven, στη γειτονιά Waterbury και New Haven’s Fair Haven και δεν έχει ούτε ένα υποκατάστημα στην κομητεία Fairfield, η οποία είναι αναμφισβήτητα η πιο ελκυστική τραπεζική αγορά του Κονέκτικατ.

Η Santander Bank είναι η θυγατρική στις ΗΠΑ του ισπανικού κολοσσού των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Banco Santander. Η τράπεζα εισέβαλε στην αγορά του Κονέκτικατ όταν εξαγόρασε την Sovereign Bank με έδρα την Πενσυλβάνια το 2009.

Η Sovereign είχε ενισχύσει την παρουσία της στο Κονέκτικατ το 1999 όταν εξαγόρασε 278 υποκαταστήματα Fleet και BankBoston, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων στο Κονέκτικατ που αυτές οι δύο τράπεζες έπρεπε να πουλήσουν για να ικανοποιήσουν τις ανησυχίες κατά των τραστ ως αποτέλεσμα της συγχώνευσής τους. Τα υποκαταστήματα Sovereign πήραν το όνομα Santander το 2013.

Το Santander έχει 483 υποκαταστήματα σε εννέα πολιτείες, με την παρουσία της τράπεζας στο Κονέκτικατ να είναι η έκτη μεγαλύτερη στην αλυσίδα, σύμφωνα με στοιχεία της Federal Deposit Insurance Corp.

Ο τραπεζικός κλάδος του Κονέκτικατ έχει δει τον ρυθμό κλεισίματος υποκαταστημάτων που ξεκίνησε πριν από μια δεκαετία να επιταχύνεται ως αποτέλεσμα των συγχωνεύσεων και των αλλαγών στον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές κάνουν τις τραπεζικές τους συναλλαγές.

Μεταξύ Ιουνίου 2020 και Ιουνίου 2022, ο αριθμός των τραπεζικών υποκαταστημάτων στο Κονέκτικατ μειώθηκε κατά 82, σύμφωνα με στοιχεία της FDIC και ανάλυση του John Carusone, προέδρου του Κέντρου Ανάλυσης Τράπεζας, μιας βιομηχανικής εταιρείας συμβούλων με έδρα το Χάρτφορντ. Αυτό αντιπροσωπεύει μείωση 7,5 τοις εκατό στον αριθμό των τραπεζικών καταστημάτων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Η Carusone είπε ότι λόγω της τοποθεσίας του Κονέκτικατ μεταξύ της Νέας Υόρκης και των κεντρικών γραφείων του Santander στη Βοστώνη, η τράπεζα δεν μπορεί πραγματικά να αντέξει οικονομικά να συρρικνώσει την παρουσία της σε αυτήν την πολιτεία πολύ περισσότερο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα αστικά υποκαταστήματα της Santander στο Κονέκτικατ, είπε, επειδή οι ρυθμιστικές αρχές παρακολουθούν προσεκτικά αυτές τις τοποθεσίες για να προσδιορίσουν εάν οι τράπεζες εξυπηρετούν επαρκώς πελάτες χαμηλού και μέτριου εισοδήματος.

«Το Κονέκτικατ εξακολουθεί να είναι ένας σημαντικός προορισμός για τις τράπεζες, παρόλο που η πολιτεία βλέπει πιο αργή ανάπτυξη», είπε ο Καρουσόνε. “Η συμβατική σοφία πριν από 10 χρόνια ήταν ότι το κράτος είχε πάρα πολλές τράπεζες και είχε υπερβολικά υποκαταστήματα. Ενώ το πρώτο μπορεί να ισχύει ακόμα, δεν μπορείτε να το πείτε αυτό για τον αριθμό των υποκαταστημάτων.”

Ο αριθμός των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στο κράτος – που καλύπτει εμπορικές τράπεζες, ταμιευτήρια και ταμιευτήρια και δάνεια – παρέμεινε ουσιαστικά σταθερός κατά την περίοδο από τον Ιούνιο του 2020 έως τον Ιούνιο του 2022. Υπήρχαν 56 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα τον Ιούνιο του 2020 και 54 τον Ιούνιο του 2022.