Η δισκογραφική Saint Rose γιορτάζει μια δεκαετία μουσικής

Το 013, λίγα χρόνια μετά τη διδασκαλία των εννοιών των δισκογραφικών και των εταιρειών στο The College of Saint Rose, ο Sean McClowry συνειδητοποίησε ότι κάτι έλειπε από το πρόγραμμα σπουδών του προγράμματος μουσικής βιομηχανίας. Οι παραδοσιακές διαλέξεις και οι γραπτές δοκιμές δεν συνδυάζονταν με τους δημιουργικούς μαθητές.

«Σύντομα αναγνώρισα ότι οι νέοι πραγματικά λαχταρούσαν όχι μόνο εμπειρίες στη μάθησή τους αλλά και αυθεντικότητα», είπε ο McClowry.

Εκείνη τη χρονιά, ένας μαθητής στην τάξη του παρουσίασε μια ιδέα να δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη δισκογραφική εταιρεία με γνώμονα τους μαθητές για να φέρει πραγματικές εμπειρίες στην τάξη. Μια δεκαετία αργότερα, η Rose Record Label Group εξακολουθεί να είναι ισχυρή.

Κατά μέσο όρο, περισσότεροι από 60 φοιτητές εργάζονται για το Rose Record κάθε εξάμηνο. Η ετικέτα περιλαμβάνει όλες τις πτυχές της μουσικής παραγωγής, διανομής και προώθησης. Κάτω από την ομπρέλα της Rose Record βρίσκονται η S.MAN Music Publishing, η οποία επικεντρώνεται στη σύνθεση τραγουδιών και τη χορήγηση αδειών. Η Thorn Productions, η οποία χειρίζεται την ηχογράφηση και την παραγωγή. και Petals Promotions, που επιβλέπει τη ραδιοφωνική και ψηφιακή διανομή. Ο McClowry λειτουργεί ως σύμβουλος σχολής της δισκογραφικής, αλλά οι φοιτητές διευθύνουν την εκπομπή.

«Η ετικέτα ήταν στην πραγματικότητα ένα σημείο πώλησης για τον λόγο που ήθελα να έρθω στο (The College of Saint Rose)», είπε η ανώτερη Mykaela Worthem, η οποία ξεκίνησε με την ετικέτα ως μηχανικός στην πρώτη της χρονιά και τώρα είναι η πρόεδρός της.

Η ηγετική εμπειρία που αποκτήθηκε στη Rose Record βοήθησε τους αποφοίτους του προγράμματος της μουσικής βιομηχανίας να κερδίσουν πρωταγωνιστικούς ρόλους σε επαγγελματικές δισκογραφικές εταιρείες όλα αυτά τα χρόνια.

“Λαμβάνουν σοβαρά υπόψη ότι αυτοί οι μαθητές είχαν ηγετικές θέσεις στην ετικέτα”, είπε ο McClowry. «Έχει ανοίξει τις πόρτες με αυτόν τον τρόπο και έχει ξεχωρίσει τους μαθητές μας από μια αρκετά ανταγωνιστική αγορά εργασίας και βιομηχανία».

Η Rose Record αντιπροσωπεύει αποκλειστικά καλλιτέχνες σπουδαστών Saint Rose. Οι καλλιτέχνες μπορούν να ρίξουν τη μουσική τους στην ομάδα καλλιτεχνών και ρεπερτορίου, είπε ο Worthem. Εάν ανάψει πράσινο, οι μουσικοί θα παρουσιάσουν στο εκτελεστικό συμβούλιο, το οποίο αποφασίζει ποια από τις τρεις προσφορές της δισκογραφικής θα προσφέρει: προσφορά 360, συμβόλαιο πλήρους σχολικού έτους που περιλαμβάνει ηχογράφηση μεγαλύτερων έργων. boot camp, ένα εξάμηνο συμβόλαιο που περιλαμβάνει ηχογράφηση ενός έως δύο σινγκλ. ή διανομή, η οποία καλύπτει αποκλειστικά τη διανομή μουσικής και όχι την ηχογράφηση.

«Μου αρέσει πολύ να βοηθάω καλλιτέχνες να οργανώσουν την καριέρα τους και να μάθουν πώς να παίρνουν επιχειρηματικές αποφάσεις και αποφάσεις πραγματικής μουσικής», δήλωσε ο Senior Ti Calpo, αντιπρόεδρος της δισκογραφικής.

Οι ηλικιωμένοι Kaylee Boerner, που παίζει ως LadyByrd, και Riley O’Lena, που παίζει ως My Guy Ri, δούλεψαν και οι δύο στο τέλος της παραγωγής της δισκογραφικής προτού υπογραφούν ως 360 καλλιτέχνες. Ως πρωτοετής, η O’Lena ξεκίνησε ως μηχανικός και ο Boerner ως καλλιτέχνης και εκπρόσωπος του ρεπερτορίου πριν προχωρήσουν στη σύνθεση τραγουδιών. Ο O’Lena παρουσιάστηκε δύο φορές πριν υπογράψει ως μουσικός και ο φίλος της Boerner και εκπρόσωπος συναδέλφου καλλιτέχνη την έδωσε.

«Ήταν απλώς μια μικρή ιδέα, και τώρα έχω ένα EP και μερικά σινγκλ που έχουν κυκλοφορήσει και άλλα επερχόμενα», είπε ο Boerner. «Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις αυτή την ανάπτυξη».

Η Katie Bridgeforth, η λαϊκή καλλιτέχνης πίσω από την Kathryn Grace, εντάχθηκε στο label πέρυσι ως junior. Την προσέγγισε ένας καλλιτέχνης και επικεφαλής του ρεπερτορίου μετά από μια παράσταση στην τάξη. Η δισκογραφική «επέστρεφε από τους νεκρούς» μετά την πανδημία και αναζητούσε νέα μουσική, είπε ο Bridgeforth. Οπλισμένη με μερικά demo και τις δεξιότητές της στη συγγραφή τραγουδιών, έκανε τον εαυτό της και εξασφάλισε μια συμφωνία 360.

Η Rose Record παρείχε κρίσιμη υποστήριξη σε αυτό το τρίο καλλιτεχνών, είτε ελάφρυνε τον φόρτο εργασίας για τον O’Lena, ο οποίος εργαζόταν ως σόλο “DIY artist” γράφοντας, ηχογραφώντας, μίξη, παραγωγή και προώθηση της μουσικής του. παρέχοντας την τεχνογνωσία για να ζωντανέψει την πανκ ροκ μουσική στο κεφάλι του Boerner. ή βοηθώντας τον Bridgeforth, ο οποίος δεν είχε πάει ποτέ σε στούντιο και είχε μικρή εμπειρία ερμηνείας, να πλοηγηθεί στην ηχογράφηση, την εκτέλεση και τον καθορισμό στόχων καριέρας μέσω της πορείας ανάπτυξης καλλιτεχνών.

«Το μόνο που ήξερα πραγματικά πώς να κάνω ήταν να γράψω ένα τραγούδι», είπε ο Μπρίτζφορθ. «(Η ετικέτα) μου δίδαξε πραγματικά πολλές ηγετικές ικανότητες που δεν είχα καθόλου εκείνη την εποχή. Με βοήθησε να γίνω πολύ υπεύθυνος για αυτό που ήθελα να κάνω».

Οι Boerner, Bridgeforth και O’Lena πρωτοστατούν στο ένατο ετήσιο γκαλά της εταιρείας αυτή την Παρασκευή. Ο εορτασμός με θέμα τη δεκαετία του 1970 θα περιλαμβάνει δώρα εμπορευμάτων και ζωντανή κοπή των σινγκλ των μουσικών στον κόφτη της δισκογραφικής εποχής του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με την υποστήριξη, εν μέρει, από το Ίδρυμα Les Paul. Η Rose Records θα διοργανώσει ένα ειδικό πάρτι ακρόασης καταλόγου με ακυκλοφόρητη μουσική και τραγούδια από πρώην καλλιτέχνες στις 6:40 μ.μ., λίγο πριν την επίσημη έναρξη του γκαλά. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και οι καλεσμένοι ενθαρρύνονται να κλίνουν στον ημι-επίσημο ενδυματολογικό κώδικα της δεκαετίας του 1970, αν και η μουσική της βραδιάς δεν θα είναι αυστηρά ντίσκο.